søndag 6. mai 2012

28. april - 4. mai 2012

Søndag 29. april holdt Gullfiskrockerne storslagen konsert på Inderøy kulturhus. Jeg var heldig, og fikk dele ut blomster til rockerne og deres samarbeidspartnere etter konserten. Dette er en gruppe som for det første spiller godt, og i tillegg er det godt synlig at artistene har det gøy sammen på scenen når de spiller- og denne gleden smittet over på publikum.

På mandag var det generalforsamling i Flyndra AS. Dette er et heleid kommunalt AS med 5 styremedlemmer, og ordfører er generalforsamling. I møtet ble Rune Leknes gjenvalgt som styreleder, og Kristin Lie Slapgaard og Tor Morten Sakshaug ble gjenvalgt for to år som styremedlemmer. I tillegg til disse tre sitter Kirsti Grøtan og Eva Herstad også i styret. Selskapet avla regnskap med et lite overskudd, og det er betydelig aktivitet i selskapet. Flyndra AS har i dag over 90 ansatte og bedriften har utmerket seg positivt i mange sammenhenger. 08. mars var blant annet Nav-direktørene Joakim Lystad og Ellen Christiansen på besøk. Mer informasjon om Flyndra AS finner du på denne siden : http://www.flyndra.no/

1. mai var jeg tilstede på Inderøy kulturhus og fikk med meg appeller fra to ungdomspolitikere, og tale for dagen ved statsråd Karl Eirik Schøtt-Pedersen.

På torsdag hadde vi møte i partnerskapet for sentrumsutvikling Straumen. Både representanter for styringsgruppen Inderøy 2020, næringsdrivende, vellag og frivillige lag forøvrig deltok. Rambøll presenterte sitt forslag til en helhetlig løsning av sentrum med forankring i innspill som kom fram i felles møtet 25.01.12, og i møter med de enkelte aktørene utover vårparten. Det fundamentale i planen er å sikre en sterk ryggrad fra fjorden ved Rødbrygga og oppover Meieribakken til bruen under fv 755 og til Nessjordet. I tillegg er det lagt stor vekt på å profilere kommunens kvaliteter på en tydeligere måte, og det er foreslått å markere Straumens innfallsporter bedre. En markering ved Straumbrua og en i området ved Fossum auto, i form av store opplysnings tavler og granitt i veibanen- og evt spesiell gatebelysning gjennom kommunens sentrum. Rambøll foreslår også at Øvergata skal bli enveiskjørt fra Straumbrua, og gjennom sentrum. Det foreslås at "Bankbygget", som eies av Arken Eiendom, skal snu sin fasade inn mot aksen Meieribakken. Det er også lagt vekt på å tydeliggjøre hvor en skal, og hvor en ikke skal parkere i området. Parkeringsmuligheter med de foreslåtte løsningene ble diskutert, og det kom fram noen bekymringer i forhold til kapasiteten i området.  Rambøll viste til at de mener det vil bli tilstrekkelig med plasser dersom ansatte ved bedriftene i sentrum, og kommunens ansatte benytter parkeringsplassen ved Straumbrua slik at plassene i sentrum blir forbeholdt gjester og kunder.

Før de ulike tiltakene i planen blir gjenstand for politisk diskusjon skal det også avholdes et folkemøte på rådhuset den 15. mai kl 19.00 der det vil bli anledning til å komme med synspunkter.

Med noe kort svarfrist fikk kommunen anledning til å komme med utttalelse til NTFK før fylkestinget behandler sin uttalelse til Nasjonal Transport Plan 2014 - 2023. Ettersom vi ikke har politiske møter mellom invitasjonen kom og svarfristen utgår, oversendte jeg en uttalelse fra Inderøy kommune på fredag som er i tråd med kommunens behandling av Konsept Valg Utredningen Trondheim - Steinkjer. For oss i Inderøy er det vesentlig at det skjer utbedringer på vei og bane langs hele denne aksen da vi har mange innbyggere som pendler, og et aktivt næringsliv. I tillegg utmerker tunnellen på Røra seg som et punkt som krever snarlig utbedring så den ble spesielt fremhevet. Førstkommende onsdag kommer samferdselsministeren og skal kjøre E6, og får derved se utfordringene i fylket.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar