lørdag 28. april 2012

21. - 27. april

Mandagen gikk med til representantskap og generalforsamling i Inn-Trøndelag brannvesen, årsmøte i Inn-Trøndelag Interkommunale Utvalg mot Akuttforurensning (IIUA) og skoleutvalgsmøte ved IVGS.

IIUA er et samarbeid mellom kommunene Inderøy, Verran, Steinkjer, Verdal, Levanger og Snåsa. Informasjon om selskapet finnes på denne siden http://www.iuait.no/applic/front.php?temaid=140&sm=20.

Inn-Trøndelag brannvesen er et interkommunalt selskap som Inderøy eier sammen med Steinkjer, Verran, Snåsa og Osen. Representantskapet vedtok innstilling av ny selskapsavtale som fra 2013 også vil omfatte Namdalseid. Forøvrig ble årsregnskap for 2011 vedtatt med et overskudd på 756.609, hvorav 350.000 føres tilbake til eierkommunene i hht til eierandeler. Det ble også valgt ny styreleder i selskapet, Per Tore Bratberg.

Skoleutvalget ved IVGS består av rektor ved skolen, ansatte representant, 2 elevrepresentanter valgt av elevrådet og politikere oppnevnt av fylkeskommunen (Astrid Wessel, Signar Berger, Johnny Melting og u.t) . Astrid Wessel leder skoleutvalget ved IVGS. Skoleutvalget har rett til å uttale seg i alle saker som gjelder skolen, og aktuelle saker for dette møtet var blant annet resultater fra elev- og lærerundersøkelsen 2012, og status for den pågående utredningen av mulig samlokalisering av ungdomsskole og videregående. I tillegg er det faste orienteringsposter nå fra elev representantene og fra kommunen.

Denne uken fikk vi oversendt analyse fra kommunal rapport med vurderinger av Inderøy kommune i Kommune barometeret basert på de foreløpige kostra-tallene. Rapporten i sin helhet finnes på kommunens hjemmeside, og viser at det jobbes godt i hele organisasjonen.

På onsdag var det møte i Inderøy rådhus sin utsmykningskomité. Komitéen har ansvar for den permanente utsmykkingen som skal innstalleres rådhuset i juni, og offisielt åpnes den 8. juni med skulpturer av kunstneren Petter Hepsø.

Onsdag ettermiddag åpnet årets Soddjazz og jeg hadde (bare i løpet av onsdagen) gleden av mange flotte kreative og musikalske framføringer. Soddjazz ble etablert i 1995, og festivalen har som det følger av hjemmesiden, "som mål å presentere musikk av høy kvalitet og føler ikke behov for å låse seg til en spesifikk genre".

Torsdag morgen møtte varaordføreren og jeg fylkesråden for samferdsel. Det har lenge vært jobbet fra flere hold for en utbedring av kollektivtilbudet i kommunen, og i dette møtet fikk vi bekreftet at det i løpet av sommeren kommer på plass tilbringertjeneste.

Fylkesmannen i Nord-Trøndelag gjennomfører kommunebesøk, og på torsdag var han i Inderøy kommune sammen med flere av sine medarbeidere. Agenda for møtet var gjensidig oppdatering på aktuelle saker. Fra kommunens side orienterte vi blant annet om kommunens samarbeidsordninger med andre kommuner, kommunesammenslåingen, status på ulike prosjekter som Inderøy 2020, samarbeidet med fylkeskommunen om utredning på skolesiden og Lensmyra.

Torsdag ettermiddag reiste jeg til Oslo, og møtte representanter for Vinmonopolet på fredag. Inderøy vurderes som ett av flere nye aktuelle etableringssteder. I løpet av september kommer representanter fra Vinmonopolet også til Inderøy, og de andre kommunene som er aktuelle, på befaring. På bakgrunn av flere vurderingskriterier avgjør styret for Vinmonopolet i november hvor det skal etableres nye pol i denne omgang.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar