fredag 13. april 2012

Uken med "Sommerdagen"


Uken etter påske startet i prinsippet mandag kveld med forberedelser til påfølgende dag. Tirsdag morgen hadde Rådmannen og jeg ukentlig oppdatering, før jeg kjørte til Verran på møte i politisk styringsgruppe for INVEST. Hovedsakene for møtet var gjennomgang av utkast til nytt styringsdokument for samarbeidet, og oppdatering av status for de ulike helsesamarbeidene som er under utredning. Styringsdokumentet skal behandles i felles formannskapsmøte for de 3 kommunene 21. juni. De ulike helsesamarbeidene som er under utredning omhandler blant annet frisklivssentral, mestrings- og læringssenter, hospiteringsordninger, dataløsning i forhold til individuell plan og folkehelsearbeid.

Etter møtet i Verran var jeg på Røra og orienterte KFU, kommunalt foreldre utvalg som består av representanter fra alle skolene i kommunen, om aktuelle skolesaker.


  • Plan for kvalitet i Inderøyskolen, dette er en plan som er under utarbeidelse, og den skal behandles som temasak i Hovedutvalg Folk neste uke. 
  • Foreldreskole, fra skolestart høsten 2012 har kommunestyret vedtatt å tilby foreldreskole til alle foreldre i kommunen som har barn som starter i 1. og i 8. klasse. Dette er gjennomført i to år nå ved skolene på Røra og Sandvollan med tre kveldssamlinger i starten av skoleåret. Forskning viser at samarbeid mellom hjem og skole forbedrer elevenes motivasjon og læring. Alle foreldre ønsker en positiv utvikling for barna sine, og skolen er en av de viktigste medspillerne familiene har for å oppnå dette. Ved å møtes på en slik arena får foreldrene formidlet sine forventninger til skolen, og skolen får kommunisert hva som forventes av foreldrene fra skolens side.
  • Gla` Prosjektet det er sendt ny søknad om 3-årig prosjekt ved Inderøy ungdomsskole med oppstart 01.08.12. Søknaden er justert i forhold til den som kommunen fikk avslag på i fjor sommer, og prosjektet går ut på å få innføre valgfag med totalt 90 minutter pr. uke hvert skoleår for alle tre årstrinn, totalt 171 timer à 60 min. Videre vil prosjektet ha et forsterket fokus på kroppsøving og helse, og arbeidslivsfaget innføres som en forsøksordning fra høsten 2012 som et alternativ til 2. fremmedspråk. Timetallet i Utdanningsvalg økes fra 113 til 171 timer à 60 min. For å kunne øke timetallet i kroppsøving, utdanningsvalg og valgfag, utvides skoleuken for alle tre årstrinn med 50 minutter hver uke. (Hovedutvalg Folk behandlet søknaden den 31.01.12, og det ligger mer informasjon om prosjektet i møteinnkallingen          http://www.inderoy.kommune.no/hovedutvalg-folk.117147.no.html ).  Søknaden er nå til behandling i utdannings direktoratet, og kommunen håper selvsagt på positivt svar.

·   Oppvekstprogrammet- fylkeskommunens satsing på bakgrunn av Oppvekstkomminsjonens sluttdokument. Oppvekstkommisjonen ville ha et mer forpliktende samarbeid i hele oppvekstløpet gjennom å etablere et program for oppvekst og utdanning. Dette er nå i gang, og kommunene i fylket er med i partnerskapet. Blant annet har alle kommunene fått tilbud om vederlagsfritt kartleggingsverktøy, VOKAL, og gjennom programmet gis det tilbud om hjelp til oppstart og drift av foreldreskole. Dette tilbudet ble benyttet i Inderøy denne uken. Det er dessuten gitt tilbud om kursdag for matematikklærere i mai.

I tillegg til dette orienterte jeg om videre oppfølging av KFUs initiativ i forhold til innføring av Ungt
Entreprenørskap i Inderøy skolen.

På onsdag og torsdag deltok varaordføreren og jeg på en samling i regi av KS, for ordførere og varaordførere fra Nord-Trøndelag og Sør-Trøndelag. Dette er en del av folkevalgtopplæringen til KS. Tema på samlingen var blant annet utviklingstrender i kommunene, de ulike rollene en har som folkevalgt, krisehåndtering, forholdet til media og habilitet.

Torsdag var det møter i eldres råd og rådet for funksjonshemmede, oversikt over medlemmene til disse rådene finnes her: http://www.inderoy.kommune.no/eldres-raad.233950.no.html  http://www.inderoy.kommune.no/raadet-for-funksjonshemmede.233949.no.html Dette er to viktige organer som spesielt skal ivareta sine gruppers interesser, og være talerør for dem.

Neste uke er det møterunde med hovedutvalg Natur på mandag, hovedutvalg Folk på tirsdag og Formannskap på onsdag. Møteinnkallingene legges ut på kommunens hjemmesider, og dette blir første møterunde med lesebrett. De fleste partiene i Inderøy har faste gruppemøter torsdagen i forkant disse møterundene, og det deltok også jeg på i går.

Fredag hadde vi møte i styringsgruppen for Inderøy 2020. Foruten statusoppdatering på de ulike prosjektene hadde vi en gjennomgang av boligtomtesituasjonen i kommunen.

Det er kjekt å konstatere at en del sikre vårtegn har kommet klart til syne, og 14. april er i følge kalenderen sommerdagen -  så jeg håper kalenderen, og det mere, gir deg en fin sommerdag.

Ida





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar