søndag 22. april 2012

14. - 20. april

Etter en tur på Røradag lørdag formiddag, med variert og flott program, var jeg på Sparbu teaterlags årsfest på lørdag kveld. Bakgrunnen for at jeg tok meg utenom kommunens grenser til Åsheim denne kvelden var for å overrekke en hilsen fra kommunen til inderøyningen Edvard Hægstad. Han imponerte mange som innehaver av hovedrollen i den Oscar nominerte filmen Tuba Atlantic.

Denne uken har det vært utvalgsmøter og formannskap. Det avholdes månedlige måter i disse organene med unntak av juli og desember. Hovedutvalg Natur avholdes på mandager, og har ansvar for tekniske tjenester, plan- og byggesaker, landbruk/skogbruk, miljøvern og samferdsel. I ukens møte var hovedutvalget på befaring i forhold til trafikksikkeret og som forberedelse til at det skal avgis uttalelse til fylkesvegplan i løpet av høsten. I tillegg til saksbehandlingen hadde hovedutvalget skog og hjorteviltforvaltning som temasaker.

På mandag hadde også ungdomsrådet møte. Ungdomsrådet er ungdommenes talerør i kommunen, og i en overgangsperiode bekles vervene i ungdomsrådet av de samme som hadde dem i de to gamle rådene før kommunesammeslåingen. For tiden pågår det arbeid med det nye ungdomsrådets reglement, og ungdomsrådet behandlet dem for andre gang før de skal til endelig behandling i kommunestyret i mai.

Hovedutvalg Folk har sine møter på tirsdager, og har ansvar for skole, barnehage, helse og sosialtjenester. I ukens møte fikk hovedutvalget en oppdatert status for driften ved distriktsmedisinsk senter (DMS) på Egge, ved daglig leder Inger Risan. Inderøy kommune samarbeider om DMSet med kommunene Verran, Steinkjer og Snåsa, Helse Nord-Trøndelag og Helse Midt-Norge.  I etterkant av saksbehandlingen var hovedutvalget på befaring på Sakshaug skole og barnehage.

Formannskapet møtes på onsdager, og har utenom lovpålagte oppgaver, ansvaret for overordnet planlegging, sivilt beredskap, bevillingssaker, personal, kultur og næringsutvikling. Formannskapet er også styre for kommunens næringsfond. I møtet ble det gitt fire orienteringer fra sentrale samarbeidspartnere for kommunen. Vi ble orientert om status og utfordringer for Flyndra AS ved daglig leder Kjell Gulstad. Deretter fulgte InderøyFest ved daglig leder Per Kvistad Uddu som orienterte om programmet for helgen 8. - 10. juni, som byr på aktiviteter mange forskjellige steder i kommunen. Senere på dagen kom politiet ved politimesteren i Nord-Trøndelag Trond Prytz, regionleder Anne Ulvin og lensmann Gunnar Solli. Legetjenesten har flyttet ut av lokalene i rådhuset, og over i det nye senteret på Venna, mandag var deres første dag i nye lokaler. Legetjenestens gamle lokaler skal nå ombygges for å samle flere av de tjenestetilbudene kommunen har på blant annet oppvekst siden. I tillegg skal politiet leie kontorer her, og nærpoliti var et sentralt tema ved politiets besøk hos formannskapet. Den siste orienteringssaken formannskapet fikk var om fylkeskommunens transporttilbud, og denne orienteringen ble gitt av rådgiver Harald Overrein.

Dette var første møterunde utvalgene og formannskapet gjennomførte med lesebrett. I forkant av alle de tre møtene ble det gitt innføring i bruken ved administrasjonen, og det gikk bra. Saksframlegg og referat til alle møtene ligger på kommunens hjemmeside (inderoy.kommune.no) under politikk, der ligger det også informasjon om de enkelte representantene i de ulike utvalgene og formannskap.

På torsdag startet jeg dagen med månedlig bedriftsbesøk hos FuglesangDahl  AS på Sandvollan. Det er en bedrift med 90 ansatte, og som derved utgjør en stor arbeidsplass i kommunen.

Senere på dagen deltok jeg på oppstartsmøte i den nye kommunens landbruksråd, dette er en møtearena for landbruket v/styret i lokal landbruks informasjon (LLI) og kommunens administrasjon som arbeider med dette fagområdet. Landbruksrådet skal ha dialog om saker som spesielt gjelder landbruket og er av prinsipiell karakter.

Fredag hadde rådmannen, kommunalsjef samfunn, leder for næringsforeningen og u.t planleggingsmøte for næringsseminar i tilknytning til Inderøy Fest, og det vil bli gitt informasjon om innledere så snart de har bekreftet og programmet er på plass.

Neste uke byr på blant annet repskapsmøte i Inn-Trøndelag Brannvesen, skoleutvalg Inderøy videregående skole, besøk av Fylkesmannen i Nord-Trøndelag og besøk til Vinmonopolet, så uken forøvrig har gått med til noen forberedelser.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar