lørdag 12. mai 2012

5. mai - 11. mai 2012

På lørdag var jeg på Sund-martna. Den er et årlig arrangement med spennende salgsboder, god mat, variert underholdning og foredrag. Sund folkehøgskole er en samfunnsengasjert skole med fokus på internasjonal solidaritet, arbeidet for en bærekraftig utvikling og verdien av kunst- og kulturuttrykk. Ved skolen er det mange attraktive linjer, og gjennom skoleåret nyter Inderøysamfunnet godt av aktiviteten skolen genererer. Eksempler på det er Sund-martna, konserter ved Sund elever på e@ og andre steder i kommunen, stort engasjement og aktivitet under Sodd-jazzen og foto utstillinger for å nevne noen. I tillegg er folkehøgskolen årlig base for TV-aksjonen.

Mandag var det møte i politisk styringsgruppe i INVEST, tema i møtet var felles formannskapsmøte i juni, forberedelse til felles møte for innspill til fylkeskommunen i forbindelse med neste års regionale utviklings program (Rup) og status på arbeidet med forskningssøknad relatert til bærekraftig velferdspoltikk.

Hele tirsdag tilbrakte jeg i Oslo på årets helsekonferanse som arrangeres av Helse- og omsorgsdepartementet i samarbeid med Helsedirektoratet. Tema i år var Samhandlingsreformen, og ved sden av mange interessante foredragsholdere var det mye informasjon å få med seg på "Samhandlingstorget" som bestod av stands med ulike tema relatert til reformen.

Onsdag morgen deltok jeg på møte i kontrollutvalget. Kontrollutvalget skal føre det løpende tilsyn og kotroll med den kommunale forvaltningen på vegne av kommunestyret, herunder påse at kommunen har en forsvarlig revsjon. Kontrollutvalget i Inderøy ledes av kommunestyremedlemmet Laila Roel. Nestleder er Anstein Lyngstad, og de øvrige medlemmene er Karin Kjølmoen, Svein Jørum og Laila Høgsve Bragstad. I dette møtet behandlet kotrollutvalget blant annet plan for gjennomføring av forvaltningsrevisjoner og selskapskontroller i løpet av valgperioden. Ordfører møter, men har ikke stemmerett i dette utvalget.

Senere på dagen deltok jeg på busstur nordover gjennom Innherred med blant andre samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa. Da vi kjørte E6 gjennom Inderøy fikk jeg vist hvilke utfordringer vi har knyttet til samferdsel. Jeg la vekt på helheten på Innherred som er av stor betydning for Inderøys befolkning ettersom vi har en høy andel som pendler ut av kommunen til jobb. Vi har dessuten næringsliv i kommunen som er avhengig av god infrastruktur, og forbindelsen mellom E6 og 755 er viktig.  I tillegg presiserte jeg behovet for en snarlig utbedring av Koatunellen, som skaper trafikkfarlige situasjoner pga at den er for lav og smal for større kjøretøy slik at de legger seg midt i veibanen. Ministeren forklarte at forslaget til  NTP 2014 -2023 som nå er ute på høring er fagetatenes vurderinger og prioriteringer, og at det endelige resultatet neppe vil bli slik forslaget foreligger.

Torsdagen startet med saklistemøte med hovedutvalgslederne og administrasjonen. Neste møterunde er 21.-23. mai, og i tillegg til ordinær saksbehandling skal de ulike utvalgene og formannskapet ha en del temasaker og orienteringer. I hovedutvalg Natur vil fokus være på Plan- og bygningsloven, hovedutvalg Folk skal ha demensomsorg som tema med besøk fra demensforeningen i tillegg til at utvalget skal på besøk til Maurtuva. Formannskapet skal ha en presentasjon fra Nesset kommune i forhold til omdømmebygging som er et av satsingsområdene til Inderøy 2020, orientering fra Bygdeboknemnda om planer og utfordringer, samt den årlige redegjørelsen fra Inderøy Kulturhus.

Torsdag formiddag deltok jeg på generalforsamling i Kroa Produkter AS (KP). KP er en vekstbedrift i Leksvik med en avdeling i Mosvik. Inderøy kommune har en eierandel i denne bedriften på 8,25 %. Selskapet hadde et positivt resultat for 2011, og generalforsamlingen godkjente regnskapet med et overskudd på vel 30.000 som ble ført til annen egenkapital.

Torsdag ettermiddag var det duket for storoppgjør i fotball, representanter fra kommunestyret mot Inderøy russ 2012. Kampen ble dømt av lensmannen. Kommunestyrets representanter klarte seg bra, tap til tross. Det er lov å tenke seg til at resultatet kunne blitt enda jevnere dersom vi på kommunelaget også hadde hatt innbyttere.

På torsdag kveld var jeg på middag på Husfrua sammen med styret og ledelsen i Statnett, som i år hadde lagt sin strategsamling til Inderøy. Fylkesmannen, leder for fylkesrådet i N-T og NTE direktøren deltok også som gjester.

I tillegg til mer ordinært kontorarbeid på slutten av uken hadde jeg i tillegg tre møter denne fredagen. Ett møte i rådhusets utsmykningskomitè (også omtalt  tidligere blogg, 21. - 27. april), ett med Mental Helse Inderøy og ett med forhenværende ordfører i Mosvik.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar