fredag 31. august 2012

Sommeren 2012

Nå er tiden overmoden for å komme i gang med oppdateringer fra den kommunale hverdagen igjen - og i denne første oppdateringen vil jeg gi en kort oppsummering av sommeren før jeg kommer tilbake til ukentlig innlegg.

Det har vært stor aktivitet rundt om i kommunen hele sommeren, med  sommerutstillinger, Skjelvågandåggå, Hylladag, Bøgdadag i Mosvika med kulturuke og Kufestival til slutt, tradisjonelt båttreff og mer til.

Første helgen i august gikk Matfestivalen av stabelen i Trondheim, og jeg deltok i to dager på standen "Smaken av Inderøy" som i tillegg til mange aktører fra Den Gyldne Omvei også inkluderer andre produsenter. For andre år på rad ble denne standen vinner av prisen for beste stand. Tre kandidater var nominert til denne prisen. Av de to øvrige nominerte var "Matelskeren", som også er en Inderøy bedrift med base på Røra. I ettertid har næringssjefen og jeg vært der på bedriftsbesøk og fått omvisning.

13.august deltok jeg på et møte på Statens Hus med blant andre medlem av justiskomiteen Jenny Klinge.  Hun ønsket nærmere innsikt i måten politiet organiserer sitt arbeid på i Nord-Trøndelag. Det er ventet at Reslutatreformen legges fram i løpet av høsten, og da blir det spennende å se tenkning både rundt nærpoliti og akuttberedskap, responstid og annet som får betydning for innbyggerne i det ganske land.

18. august hadde jeg gleden av å delta på storstilt markering av asfaltert "Vudduvæg", og fylkesråd for samferdsel Tor Erik Jensen foretok den offisielle åpningen av veien.

Påfølgende uke startet skolene opp ordinær undervisning igjen, og på tirsdag fikk jeg delta på arrangement i kulturhuset for alle ungdomsskoleelevene. Hovedsaken var en gjennomgang av årest opplegg med ny "Gla-pakke", som blant annet innebærer flere timer med kroppsøving og valgfag til alle klassetrinn.

Denne dagen ble også første møte i aksjonsgruppen for TV-aksjonen avholdt, og vi er prisgitt lokale lag og krefter som stiller opp år etter år og bidrar slik at kommunen får besøkt alle husstandene på aksjonsdagen. I år er Amnesty International innsamlingsformål, og aksjonsdagen er 21. oktober. På følgende link kan en melde seg som bøssebærer http://www.blimed.no/

På kvelden hadde Mosvik historielag og museumsnemnda arrangement på Mosviktun, med blant annet omvisning i Smia. Denne er flott og rikelig utstyrt med nyoppussede verktøy som det ligger mange arbeidstimer bak. 

23.august ble det avholdt politiråd, som er et møtepunkt mellom ordfører, rådmann, lensmannen og kommunens slt-koordinator. Vi var innom mange ulike tema, og blant annet den forestående flyttingen. Lensmannen skal inn i rådhuset når ombyggingen til familiesentralen er ferdig i de gamle legekontorlokalene.

Fredag formiddag fikk vi besøk av fylkesråd med ansvar for utdanning, Anne Marit Mevassvik og daglig leder i Oppvekstprogrammet Morten Christiansen. Med på møtet var forøvrig leder for hovedutvalg Folk Ragnar Nossum, Rådmannen, kommunalsjef Finn Madsen og rådgiver oppvekst Heidi Henriksen. Vi gjorde rede for Inderøy kommunes satsing på oppvekstfeltet (skole/hjem satsing, leseferdigheter, Gla-Pakken, klasseledelse, Regning som ferdighet i alle fag m.m), og fikk positive tilbakemeldinger på det fra fylkeskommunens representanter som vi skal møte igjen i forbindelse med Oppvekstprogrammets regionvise møter utover høsten.

I uke 35 var det møterunde i hovedutvalgene og formannskapet. Hovedutvalg Natur har vedtatt å oversende to forskjellige saker vedrørende båtplasser til mekling hos Fylkesmannen. Referat fra behandlingene finnes her http://www.inderoy.kommune.no/hovedutvalg-natur.117148.no.html .
Alle tre møtene hadde planverk som temasaker denne uken, og første utkast til Kommuneplanens safunnsdel kommer til første gangs behandling til høsten.

Torsdag møttes programstyret for Inderøy 2020 som nå er utvidet med en representant til å omfatte frivilligheten også. Vibeke Arntzen ble oppnevnt av formannskapet på onsdag, på bakgrunn av innspill fra styrene i frivillighetssentralene. Med på møtet var også adm. direktør i Coop Inn-Trøndelag Unni Storstad som informerte om Coop sine planer på Straumen med innflytting i nye lokaler hos Fossum. I tillegg var hun tydelig på at hun er åpen for idèer vedrørende dagens Coop-bygg, og programstyret er opptatt av at det skal fortsatt være aktivitet i dagens sentrumskjerne når Coop flytter til andre lokaler. Derfor ønsker programstyret at det opprettholdes en framdrift på sentrumsutviklingsprosjektet som vi har partnerskap på i Straumen, og til neste møte i programstyret den 20. september skal prosjektleder legge fram kostnadsoverslag for de planlagte tiltakene. Deretter kalles partnerskapet inn til møte den 04.oktober for en gjennomgang og prioritering.

På torsdag fant en begivenhet sted i Inderøy, nærmere bestemt oppe på Flaget. Det ble foretatt overrekkelse og åpning av det nye høydebassenget, som er svært viktig for sikker vannforsyningen til store deler av kommunens husstander dersom problemer skulle oppstå med drikkevannforsyningen fra Røflovatnet.

Dette ble en oppdatering på stort og smått fra de siste ukene,

riktig god helg.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar